General Motors şi Spyker Cars NV au anunţat, miercuri, că au ajuns la un acord cu privire la achiziţia Saab Automobile AB, printr-o tranzacţie în valoare de 400 de milioane de dolari.

„General Motors, Spyker Cars şi guvernul Suediei au lucrat foarte intens şi creativ în vederea asigurării sustenabilităţii în viitor a acestei mărci auto unice şi suntem foarte fericiţi pentru acest rezultat pozitiv” a declarat John Smith Vice Preşedinte Planificare Corporativă şi Alianţe.

Ca parte a acordului, Spyker intenţionează să formeze o nouă companie, Saab Spyker Automobiles, care va gestiona marca Saab în viitor. Vânzarea face subiectul unor condiţii de încheiere incluzând confirmări legate de aprobări regulatorii, guvernamentale şi juridice.

În prezent, guvernul suedez analizează tranzacţia şi cererea de garanţii înaintată de Saab Automobile, în vederea angajării unui împrumut solicitat de la Banca Europeană de Investiţii.

Tranzacţia ar putea fi închisă în mijlocul lunii februarie iar activităţile de închidere organizată vor fi suspendate.

Numele noii companii născute după salvarea în ultimul moment a producătorului suedez va fi ”Saab Spyker Automobiles N.V.”.

Compania olandeză Spyker a fost lichidată în 1926 şi relansată în 2000, ca producător de automobile sport de serie mică. Spyker produce doar câteva zeci de maşini pe an şi niciodată până acum nu a obţinut profit.

SURSA:
Saab