Constructorul auto General Motors (GM) vrea să returneze până în iunie împrumuturi de 8,1 miliarde dolari primite de la guvernele SUA şi Canadei, cu cinci ani înaintea termenului stabilit, iar miercuri ar putea rambursa a doua tranşă a creditului, de 1,2 miliarde dolari.

„Având în vedere progresul pe care îl face grupul, GM are încredere că ce a mai rămas din împrumut va fi plătit în totalitate până în iunie 2010, cu cinci ani înainte de termen”, a declarat preşedintele constructorului auto, Ed Whitacre, citat de publicaţia Detroit Free Press.

Grupul a anunţat anul trecut că va începe din decembrie să ramburseze trimestrial cel puţin câte un miliard de dolari guvernului SUA şi celui canadian. GM a programat însă ultima plată pentru sfârşitul lunii iunie 2010.

Autorităţile americane şi canadiene au acordat GM finanţări de 50 de miliarde de dolari pentru a se restructura. Falimentul a fost asistat de Trezoreria SUA, care în prezent deţine 61% din constructorul auto. Înţelegerea cu guvernul SUA prevede rambursarea directă a 6,7 miliarde de dolari, restul datoriei urmând a fi acoperit prin vânzarea participaţiei deţinute de stat la GM.

SURSA: Mediafax