Reprezentanţii companiei de investiţii imobiliare Atlas Estates, proprietarul hotelului Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucureşti, au anunţat că oferta de preluare, în valoare de 42,17 mil. lire, primită luna trecută, este corectă şi că oferă posibilitatea acţionarilor să obţină bani gheaţă pentru participaţiile deţinute. „Consiliului director al Atlas crede că perspectiva companiei, pe termen lung, este bună şi că ar trebui să fie recompensantă, când pi
Reprezentanţii companiei de investiţii imobiliare Atlas Estates, proprietarul hotelului Golden Tulip de pe Calea Victoriei din Bucureşti, au anunţat că oferta de preluare, în valoare de 42,17 mil. lire, primită luna trecută, este corectă şi că oferă posibilitatea acţionarilor să obţină bani gheaţă pentru participaţiile deţinute.
„Consiliului director al Atlas crede că perspectiva companiei, pe termen lung, este bună şi că ar trebui să fie recompensantă, când piaţa imobiliară şi condiţiile de creditare din Europa Centrală şi de Est se vor îmbunătăţi. Totuşi, nu sunt certitudini cu privire la când şi dacă vor apărea aceste îmbunătăţiri“, se arată într-un comunicat al companiei, remis Bursei de la Londra.
Oferta de preluare a venit din partea firmei Fragiolig, o subsidiară a companiei israeliene de dezvoltare imobiliară Izaki Group, care este şi unul din membrii fondatori ai Atlas.
Atlas Estate deţine 46.852.014 de acţiuni şi are o capitalizare bursieră de 43,57 mil. lire. Pe lângă hotelul de pe Calea Victoriei, care are 83 de camere, Atlas Estates mai deţine, la nivel local, un teren în suprafaţă de 99.116 mp în Voluntari şi fosta fabrică de ulei Solaris, amplasată lângă Gara Obor, a cărei platformă are o suprafaţă de 32.000 mp.
Potrivit celui mai recent raport de financiar, compania a înregistrat venituri la nivel local de 1,48 mil. euro, la sfârşitul lui 2009, în scădere faţă de 2,11 mil. euro, un an mai devreme. Valoarea activelor imobiliare pe care compania le deţine în România s-au depreciat cu 16 mil. euro, până la 22,8 mil. euro.
Reducerea expunerii
La sfârşitul anului trecut, compania s-a retras din Slovacia prin vânzarea portofoliului la un preţ de 8 mil. euro. În prezent, Atlas Estate mai activează în România, Polonia, Ungaria şi Bulgaria. Printre cele mai importante active ale companiei se numără primul hotelul Hilton din Varşovia.
Veniturile companiei, la nivel internaţional, au scăzut de la 51,87 mil. euro, până la 47,27 mil. euro în 2009. Profitul brut al Atlas Estates s-a diminuat cu un milion de euro, până la nivelul de 15,5 mil. euro. Activele companiei au fost evaluate la sfârşitul anului trecut la nivelul de 463,3 mil. euro, faţă de 516 mil. euro, un an mai devreme.
Atlas Estates este o companie închisă de investiţii înregistrată în Insulele Guernsey şi este listată pe piaţa alternativă de investiţii (AIM) din Londra şi pe Bursa de la Varşovia.