Banca americană de investiţii Goldman Sachs a recâştigat poziţia de lider mondial pe piaţa de fuziuni şi achiziţii în prima jumătate a acestui an, dovadă a rezistenţei gigantului de pe Wall Street în condiţiile în care se confruntă cu acuzaţii de fraudă, transmite Reuters.În condiţiile în care în prima jumătate a acestui an a consiliat tranzacţii în valoare de 190 miliarde de dolari, Goldman Sachs a recâştigat poziţia de lider pe piaţa M&A de la Morgan Stanley, c
Banca americană de investiţii Goldman Sachs a recâştigat poziţia de lider mondial pe piaţa de fuziuni şi achiziţii în prima jumătate a acestui an, dovadă a rezistenţei gigantului de pe Wall Street în condiţiile în care se confruntă cu acuzaţii de fraudă, transmite Reuters.
În condiţiile în care în prima jumătate a acestui an a consiliat tranzacţii în valoare de 190 miliarde de dolari, Goldman Sachs a recâştigat poziţia de lider pe piaţa M&A de la Morgan Stanley, care anul trecut a reuşit să treacă în faţa rivalului său pentru prima dată în 1996.
Potrivit datelor preliminare ale celor de la Thomson Reuters, piaţa globală a M&A s-a ridicat la 976 miliarde de dolari în primele şase luni. Goldman a fost implicat în cinci din cele mai mari 10 tranzacţii, mai mult decât orice alt rival, cu excepţia Morgan Stanley, fiind consilier pentru American Life Insurance Co Inc (ALICO), Coca-Cola Co , Schlumberger Ltd , Novartis AG şi Allegheny Energy Inc.
Un alt nume important de pe Wall Street este JPMorgan Chase & Co care graţie rolului de consilier pentru News Corp în tranzacţia de 12 miliarde de dolari de preluare a BSkyB a reuşit să se claseze pe locul trei mondial şi pe primul loc pe piaţa de M&A din Europa.
Gigantul german Deutsche Bank a avansat pe locul patru mondial de pe locul opt. Pe piaţa de M&A din SUA, Deutsche Bank a crescut pe locul patru de pe locul 18 graţie rolului de consilier al companiei de telefonie CenturyTel în tranzacţia de 22 de miliarde de dolari pentru preluarea Qwest şi pentru consilierea MetLife Inc în tranzacţia de 15,5 miliarde de dolari vizând preluarea ALICO.
Bank of America Merrill Lynch a rămas pe locul şase iar Citigroup a căzut pe locul şapte de pe locul patru anul trecut. Lazard a căzut pe locul 10 de pe locul şase iar UBS şi Barclays Capital au intrat şi ele în top 10 după ce în prima jumătate a anului trecut s-au situat pe locurile 12 respectiv 11.
SURSA: Agerpres