Un posibil semn al faptului că criza se apropie de final este decizia Goldman Sachs de a achita mai mult de jumătate din datorita faţă de statul american. Conducerea grupului s-a decis sa strângă de la acţionari şase miliarde de dolari pentru a achita o parte importantă din datoria de zece miliarde.

Anunţul va fi făcut chiar săptămâna aceasta, odată cu anunţarea rezultatelor financiare. Având în vedere contextul financiar dificil, rezultatele vor fi – potrivit unor oficiali ai companiei – „puternice”.

Iniţial, Goldman Sachs nu a vrut să accepte ajutorul financiar din partea statului american, dar a luat această decizie ca urmare a hotărârii Congresului de a trata tot sectorul financiar cu aceeaşi unitate de măsură. Din acest motiv, din pachetul total de 700 miliarde de dolari, doar 10 miliarde au fost acordate grupului.

Un motiv în plus pentru care Goldman Sachs vrea să achite mai repede banii primiţi este că numai după ce datoria va fi achitată în integralitate membrii conducerii vor putea primi bonusurile cu care s-au obişnuit.