Recent, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a făcut publice listele cu proiectele admise, respectiv respinse, după finalizarea procesului de evaluare prin platforma IMM Recover pentru proiectele depuse în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare – Axei prioritare 11, OS 11.1 – Eficiență energetică și utilizarea energiei din surse regenerabile pentru consumul propriu la nivelul IMM-urilor și întreprinderilor mari.
Potrivit datelor publicate de MIPE, din totalul proiectelor depuse la nivel național, doar 50.84% au fost aprobate, însă procentul ar fi putut fi semnificativ mai mic. Cota mare de piață pe care o deține în prezent Goodwill Consulting – cu peste 90% rată reală de succes – se traduce printr-o creștere considerabilă a mediei naționale de la 41.28% la 50.84%. Altfel, compania Goodwill Consulting aduce o contribuție majoră la numărul final de proiecte care sunt finanțate și care vor fi implementate.
Răzvan Gălățan, directorul operațional Goodwill, a comentat această reușită felicitând echipa Goodwill Consulting și Goodwill Energy pentru reușita de a obține finanțarea nerambursabilă dorită de clienți în vederea instalării unor sisteme fotovoltaice și creșterea eficienței energetice, mulțumind în același timp tuturor partenerilor cu care s-a colaborat excelent. În plus, Gălățan a atras atenția aplicanților asupra importanței alegerii corecte a furnizorilor lor atât pentru consultanță, cât și pentru părțile tehnice ale proiectului, pentru a evita situații total neplăcute în care doar unul din două proiecte să primească finanțare, în loc ca rata de succes reală să fie de peste 90%.
Despre acest subiect am mai scris anul trecut, atunci când am informat că Goodwill Consulting a avut o cotă mare de piață, reușind să pregătească unul din cinci proiecte depuse la nivel național pe POIM – Eficiență Energetică.
Astfel, în 2022, din totalul de 218 de proiecte depuse pe POIM Minimis, Goodwill Consulting a pregătit 66 de proiecte, respectiv 30% din totalul pieței, iar pe POIM surse energie regenerabile, un număr de 72 din 443, adică peste 15% din total.
Goodwill Consulting este de 15 ani pe piața din România și oferă servicii integrate de consultanță în fonduri nerambursabile europene și naționale, proiectare și arhitectură, sisteme fotovoltaice sau automatizarea robotizată a proceselor.
2023 se anunță a fi plin de oportunități de finanțare. Poți solicita acum consultanță gratuită specialiștilor Goodwill Consulting din fiecare județ, prin completarea acestui formular online.