Au fost depuse în total 718 de proiecte pentru eficiența energetică a întreprinderilor mari și IMM-urilor pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor, utilizarea surselor regenerabile și înlocuirea echipamentelor cu consum mare.
Din totalul de 218 de proiecte depuse pe POIM Minimis, Goodwill Consulting a pregătit un număr de 65 proiecte, respectiv 30% din totalul pieței, iar pe POIM surse energie regenerabile, un număr de 70 din 443, respectiv peste 15% din total.
„Nu este pentru prima dată când reușim să avem o cotă de piață atât de semnificativă, acest lucru întâmplându-se și în trecut la sesiune precum cele pe Programul Operațional Infrastructură Mare 6.2 sau cele din Programul Operațional Pescuit și Afaceri Maritime.
Cu siguranță nu am fi reușit să facem noi unul din cinci proiecte din toată țara, fără toți partenerii noștri și fără să începem din timp pregătirea proiectelor.
Mulțumim partenerilor noștri și felicit în mod public și întregul colectiv Goodwill pentru efortul susținut pe tot parcursul anului. Sunt convins că va crește cota noastră de piață în momentul în care vom avea rezultatele finale ale sesiunii.” – a comentat Răzvan Gălățan la finalul sesiunii.
Printre clienții Goodwill Consulting care au depus proiecte prin POIM 11.1 se numără companii din industria alimentară, din domeniile fabricării de articole de îmbrăcăminte și accesorii, producția de băuturi răcoritoare nealcoolice și ape minerale, fabricării de electronice și utilaje, dar și restaurante și comerț.
La nivel național, cererile de finanțare au însumat peste 221 milioane euro, iar principalele investiții s-au axat pe reducerea consumului de energie și a emisiilor de gaze cu efect de seră prin sisteme noi, dedicate modernizării, monitorizării și eficientizării consumului de energie.
2022 a fost plin de oportunități de finanțare și nici finalul de an sau 2023 nu va fi diferit. Companiile interesate de a beneficia de sprijin nerambursabil, au posibilitatea să discute cu specialiștii Goodwill, în fiecare județ despre:
- Digitalizare IMM – investiții în software, hardware și/sau automatizarea robotizată a proceselor
- HoReCa 2 – compensarea cheltuielilor din 2022 pentru HoReCa
- Fondul de modernizare – utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru autoconsum sau producție de energie (de ex. sistem fotovoltaice, eoliene, biomasă)
- PNRR – Fabrici de reciclare. Solicită consultanță gratuită acum!