Americanii de la Google au achiziţionat compania reCAPTCHA, unul dintre furnizorii de servicii anti-spam,  care îi va ajuta în proiectele lor, Google Books şi Google News Archive Search.

CAPTCHA este un acronim pentru „Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart” şi reprezintă o modalitate de a face distincţia între un utilizator uman şi o maşină (computer). Internauţii se întâlnesc cu acest sistem atunci când vor să posteze comentarii pe bloguri sau atunci când îşi fac conturi pe diverse site-uri.

Serviciul reCAPTCHA este folosit de peste 100.000 de site-uri din întreaga lume.  Multe dintre cuvintele folosite de reCAPTCHA provin din cărţi şi ziare vechi, scanate.  Acestea cuvinte sunt greu de interpretat de programele de calculator deoarece cerneala şi hârtia s-au degradat în timp. Aici intervin utilizatorii. Mai multe persoane care introduc acelaşi cuvânt îl validează, contribuind astfel la digitalizarea cărţilor şi a ziarelor vechi.

În jur de 200 de milioane de CAPTCHA sunt rezolvate de oameni în fiecare zi, la nivel global.

0-37601-google.jpg

Google a achiziţionat această companie pentru tehnologia  unică care va fi folosită în proiectele Google Books şi Google News Archive Search.

„Tehnologia folosită de reCAPTCHA îmbunătăţeşte procesul care converteşte imaginile scanate în text simplu, cunoscut ca Optical Character Recognition (OCR) – recunoaştere optică a caracterelor. Această tehnologie, pe lângă faptul că va mări protecţia împotriva spam-ului, va ajuta Google să îmbunătăţească procesul de scanare a cărţilor şi a ziarelor vechi”, conform blogului oficial.

SURSA:  googleblog.blogspot.com