Actualul director executiv al Google, Sundar Pichai, a anunțat lansare unui rival pentru ChatGPT. Este vorba despre programul de inteligență artificială „Bard”, care va fi implementat în motorul de căutare al gigantului american.
Google a anunțat un rival pentru ChatGPT. Va fi implementat în motorul de căutare
Așadar, șeful Google a anunțat lansarea Bard, un program de inteligență artificială care poate răspundă întrebărilor puse de utilizatori, ca alternativă la căutarea pe bază de cuvinte cheie.
Totuși, Bard va fi disponibil doar unui limitat de utilizatori la început. Google a promis extinderea disponibilităţii în săptămânile care urmează.
Șeful Google spune că Bard poate oferi o gamă largă de răspunsuri
De asemenea, directorul executiv al Google a spus că Bard poate oferi o gamă largă de răspunsuri, de la a numi cei mai buni atacanţi din fotbal, până la a explica unui copil de 9 ani cele mai recente descoperiri făcute de NASA.
Bard este bazat pe modelul lingvistic LaMDA, la care Google lucrează de mulţi ani, dar pe care a evitat să-l implementeze până acum într-un produs public.
Pichai a spus că Google va lucra la creşterea performanţelor lui Bard, folosind în acest scop atât testările interne, cât şi feedback-ul oferit de utilizatori.
Anunţul grăbit şi lipsa detaliilor arată că Google a fost grăbită de către ChatGPT. Astfel, executivii vor să vină cât mai repede cu o alternativă, înainte ca Microsoft să atragă utilizatori cu un Bing bazat pe modelul lingvistic folosit de ChatGPT.
ChatGPT a luat note de trecere la cele mai cunoscute universități din SUA
Amintim că ChatGPT a reușit să treacă examene de drept la patru cursuri de la Universitatea din Minnesota și un alt examen la Wharton School of Business din Pennsylvania. Chiar dacă nu a reușit să obțină note foarte mari, a generat suficiente răspunsuri corecte încât să realizeze o premieră.
Pentru a testa cât de bine poate ChatGPT să genereze răspunsuri la întrebările de la examene la patru cursuri, profesorii de la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Minnesota au corectat testele fără a verifica dacă răspunsurile aparțineau unui student sau dacă ele erau cele la care a răspuns ChatGPT, relatează CNN.
După ce a terminat de răspuns la 95 de întrebări grilă cu multiple răspunsuri și la 12 întrebări de tip eseu, programul de inteligență artificială a reușit să obțină, în medie, nota C+.
Chiar dacă nu este prea mare, nota este suficientă pentru promovarea examenului, scrie sursa menționată.
De asemenea, ChatGPT s-a descurcat mai bine la un examen de gestionarea afacerilor la Wharton, unde a obținut nota B-.