Autoritatile de la Teheran au blocat accesul utilzatorilor de internet din Iran la motorul de cautare Google si la serviciul Gmail, informeaza Associated Press. Blocarea site-urile face parte din programul iranian de eliminare a materialelor considerate inadecvate.

 

Nu au fost oferite motivele care au dus la blocarea site-urilor. Google, Gmail, dar si alte site-uri straine au devenit inaccesibile utilzatorilor de internet din Iran din data de 17 septembrie.

 

Iranul are reguli stricte in privinta obiectelor culturale si a accesului la internet, cenzurand pana acum mii de site-uri si bloguri care erau considerate inadecvate.

 

Regulile sunt aplicate de providerii de internet care folosesc programe de filtrare pentru a nu permite accesul la site-urile interzise. Programele restrictioneaza accesul la anumite site-uri folosind cuvinte cheie prezente in continutul acestora.

 

Filtrarea urmareste sa ii impiedice pe cetatenii iranieni sa acceseze materiale considerate inadecvate postate pe site-uri straine.

 

Sursa: Capital