Oficialii Google au anunţat săptămâna trecută că vor să angajeze peste 6.200 de persoane anul acesta şi drept urmare oamenii au început să trimită C.V-uri. Compania a primit până în prezent 75.000 de C.V-uri, cu 15% mai multe  decât în 2007, când a avut loc precedenta campanie de angajări. În anul 2007, Google a întocmit 6.000 de noi contracte.
Reprezentanţii Google nu au menţionat câte locuri de muncă vor fi în Statele Unite. Într-un discurs susţinut marţi, directorul grupului, Eric Schmidt, a declarat că Google va angaja peste 1.000 de lucrători în Europa anul acesta, compania deţinând peste 60 de reprezentanţe în 30 de ţări.
“Căutăm oameni talentaţi, creativi şi inteligenţi”, a scris pe blogul său Alan Eustace, senior vicepreşedinte engineering &research Google.
Google a fost doi ani la rând, 2007 şi 2008, cel mai dorit angajator din America, conform unui clasament realizat de revista Fortune, însă în ultimii doi ani compania s-a clasat pe locul patru. Facebook şi Apple sunt cei mai importanţi concurenţi pentru Google.
SURSA: Bloomberg