Google, gigantul web, a primit acceptul din partea autorităţilor americane de a cumpăra şi de a vinde energie electrică, având acum posibilitatea să administreze mai bine resursele pentru propriile operaţiuni.

Google, care deţine cel mai popular motor de căutare de pe Internet, a făcut în luna decembrie a anului trecut o cerere către Comisia americană de Reglementare pe piaţa Energiei pentru a intra pe piaţa energiei electrice.

Compania a primit săptămâna acesta permisiunea din partea autorităţilor americane de a cumpara şi de a vinde energie electrică prin intermediul subsidiarei Google Energy, înfiinţată la mijlocul lunii decembrie 2009, cu sediul în Delaware, SUA.

„Am cerut  dreptul de a cumpăra şi de a vinde energie pe toată piaţa pentru a avea mai multă flexibilitate în operaţiunile nostre, inclusiv centrele de date”, a declarat Niki Fenwick, purtător de cuvânt Google.

Centrele de date sunt mari consumatoare de electricitate, iar Google are multe astfel de centre, în întreaga lume. Întrebată dacă Google are de gând să se extindă pe piaţa de energie, Fenwick a declarat că „nu sunt planuri concrete în acest sens”. Este posibil, însă, ca Google  să vândă surplusul de energie pe care nu îl foloseşte.

SURSA: PCWorld