Google, cel mai popular motor de căutare din lume, a schimbat interfaţa secţiunii de căutare a imaginilor, noul design fiind inspirat de Bing, motorul de căutare al celor de la Microsoft.

Inginerii de la Google par a fi lipsiţi de inspiraţie. După ce au copiat ideea celor de la Microsoft, introducând imagini de fundal pe pagina de căutare, acum aceştia au schimbat interfaţa secţiunii de căutare a imaginilor, având ca sursă de inspiraţie tot motorul de căutare concurent, Bing.

Google Images (Imagini) a fost lansat în 2001 şi indexa pe atunci 250 de milioane de imagini. În 2005, numărul acestora a trecut de un miliard, iar în prezent utilizatorii pot căuta printre 10 miliarde de imagini.

Ce s-a schimbat în Google Images

Fotografiile sunt mai mari şi mai uşor de găsit. Utilizatorii pot vedea acum pe o singură pagină până la 1.000 de imagini. În noua interfaţă,  atunci când se ţine cursorul de la mouse deasupra unei imagini aceasta este afişată mai mare şi sub ea apar informaţii precum numele, dimensiunea şi adresa unde poate fi găsită.

Noua interfaţă va fi disponibilă la nivel global în următoarele zile.

SURSA: googleblog.blogspot.com