Aşa cum ne-a obişnuit, Google, cel mai popular motor de căutare pe internet, şi-a modificat astăzi logoul, pentru a marca Finala Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2010, meci care se dispută între Spania şi Olanda.

Olanda şi Spania, două dintre favoritele la câştigarea titlului înaintea Cupei Mondiale de fotbal din Africa de Sud, vor juca duminică seara, în finala competiţiei, la Johannesburg, pe stadionul ”Soccer City”, pentru cea mai mare performanţă din istoria lor.

Astfel, logoul Google reprezintă un stadion de fotbal şi drapelurile celor două finaliste.

Google a colaborat cu FIFA pe durata campionatului, pentru a oferi utilizatorilor cele mai noi informaţii de la Cupa Mondială.

Astfel, Google a pus la dispoziţia internauţilor mai multe mijloace prin care aceştia să se conecteze la cel mai important eveniment sportiv al anului. În plus, Google a fotografiat la nivel de stradă oraşele care găzduiesc stadioanele, astfel încât cei care nu au ajuns acolo îşi pot face o imagine destul de bună cu Google Maps.

Pe parcursul acestei competiţii, în afară de Finala Campionatului Mondial de Fotbal FIFA 2010, Google şi-a mai modificat logoul de pe pagina de start şi în ziua în care acest campionat a debutat.