Care au fost lucrurile care au dus la acest rezultat ? În primul rând, totul a fost pe creștere la Google: venituri (29,3 miliarde de dolari), profit, prețul acțiunilor, click-uri plătite și numărul angajaților (18.000 în Statele Unite și 10.000 în restul lumii). 
Factorul uman a fost extrem de important, mai ales că angajații Google sunt extrem de motivați. La biroul din New York au amenajate, o alee de bowling și o curte pentru alte jocuri,  servicii cosmetice (contra-cost), grădiniță pentru copii,  centru de fitnett cu abonament preferențial, respectiv 25 de cafenele la care consumația este gratuită.

Lary Page : ”Google ar trebui să fie ca o familie”

În interviul acordat Fortune, fondatorul Google a explicat faptul că a reușit să ajungă în fruntea clasamentului revistei prin crearea unui mediu care i-a făcut pe angajați să se simtă ca o familie. ”Este important pentru Google ca angajații săi să simtă că fac parte din companie, iar compania să fie ca o familie pentru ei. Când îți tratezi oamenii astfel, ai o productivitate mult mai mare”, explică antreprenorul. ”Decât să-ți pese câte ore ai lucrat, mai bine să te intereseze rezultatul”, adaugă acesta. Google va continua să-și dezvolte relația cu angajații și să le ofere tot ce-i mai bun. ”Ne-am interesat de sănătatea lor și vrem să-i ajutăm să fie în formă și să renunțe la fumat”, povestește Page.