Duminica Google si Apple au lansat Google Earth pentru iPhone dar si pentru iPod Touch. Aceasta aplicatie aduce astfel globul la varful degetelor utilizatorilor acestor gadgeturi.

Gogle Earth a fost lansat in versiunea pentru PC in urma cu trei ani si a fost descarcat in aceasta perioada de peste 400 milioane de ori. Cu toate acestea, Google nu a lansat pana in acest moment nicio versiune pentru mobil.

Produsul cel mai apropiat de Google Earth Mobile este Google Maps for Mobile (GMM). Fata de noua aplicatie, Google Maps for Mobile vizeaza mai ales maparea strazilor, dar nu si reproducerea tipologiei pamantului. GMM este deja disponibil pe iPhone dar si pe handset-uri care folosesc alte sisteme de operare.

iPhone Google Earth este distribuit gratuit prin magazinul virtual iTunes App Store – accesibil de orice calculator sau terminal iPhone. Daca se opteaza pentru rularea Google Earth impreuna cu Google Maps, utilizatorii vor vedea pe ecran mai multe puncte de interes – restaurante si baruri, muzee sau cinematografe.Astfel sunt incluse cele mai importante locuri de vizitat din Roma, Paris, Londra, New York sau chiar din Tokyo sau Sydney.

Sursa: ZD Net