Reies "elemente pozitive de venit nedeclarat pentru un total de peste 240 milioane euro "din partea Google Italia, dar şi un TVA "datorat de peste 96 milioane euro", afirmă Ministerul Economiei la întrebarea deputatului PD, Stefano Graziano, citând verificările făcute de poliţia fiscală din cadrul Gărzii Financiare din Milano. Problema nu priveşte doar Google, ci şi grupurile multinaţionale care operează în sectorul electronicii şi comerţului online. În cazul Google, problema este că societatea italiană a declarat numai comisioanele percepute pentru prestaţiile făcute mai întâi Google Inc. şi apoi Google Ireland, şi nu întregul volum comercial desfăşurat.
Investigaţia dispusă de Procuratura din Milano a stabilit, afirmă ministerul, că fiscul a fost "eludat" în baza unui contract de servicii între societatea italiană şi cele străine "cu scopul de a simula exerciţiul din partea Google Italy Srl a unei simple activităţi auxiliare şi preparatorii care nu a găsit încă niciun răspuns în elementele achiziţionate". Deputatul Stefano Graziano consideră că "momentul crizei economice atât de profunde impune mai multă forţă şi hotărâre".
"Google respectă legile fiscale în toate ţările în care operează şi suntem încrezători că respectăm şi legea italiană. Vom continua să colaborăm cu autorităţile locale pentru a răspunde întrebărilor referitoare la Google Italy şi la serviciile noastre", susţine societatea după anunţul verificărilor în curs din partea Gărzii Financiare asupra situaţiei fiscale a companiei în Italia.
SURSA: IL MESSAGGERO, RADOR