Google, detinatorul celui mai cautat motor de cautare din lume, a cumparat divizia de publicitate a companiei rusesti Rambler Media pentru 140 de milioane de euro. Astfel, Google va achizitiona 100% din actiunei Begun.

Rambler detine doar 50,1% din Begun si va plati companiei Bannatyne 69,9 milioane de dolari pentru restul pachetului de actiuni, de 49,9%. Rambler Media opereaza cel mai cautat motor de cautare din Rusia.

Compania ruseasca a semnat, de asemenea, un acord cu Google prin care va putea folosi tehnologia sa de publicitate si de cautare pe propriul site, www.rambler.ru. In schimba va posta anunturile Google langa rezultatele gasite in urma cautarii.

“Piata online de publicitate din Rusia este intr-o continua si rapida expansiune iar Google poate obtine rezultate favorabile in urma colaborarii” a declarat Konstantin Belov, analist al UralSib Financial Corp.

In urma tranzactiei Rambler va obtine un castig de 50 milioane de dolari, suma pe care o va investi in noi tehnologii si eventuale achizitii.

Begun a inregistrat in primele patru luni ale anului in curs un profit inainte de impozitari si taxe de 3,4 miliane de dolari.

Sursa: Bloomberg