Utilizatorii celui mai popular motor de căutare din lume, Google, vor beneficia de rezultate în timp real, atât de pe site-urile obişnuite, cât şi  de pe reţelele sociale Facebook , MySpace şi site-ul de microblogging Twitter, conform unui anunţ al companiei.

Google a anunţat mai multe lucruri interesante, marţi,  în cadrul unui eveniment de presă, inclusiv Google Googles o aplicaţie vizuală care permite căutarea pe Internet pornind de la fotografii făcute cu telefoanele mobile ce dispun de sistemul Android. Cel mai interesant anunţ a fost, însă, introducerea căutărilor în timp real, adică a celor postate în urmă cu o secundă.

„Căutarea în timp real este evoluţia naturală a căutării universale”, a declarat Marissa Mayer, vicepreşedinte Google.

Căutarea în timp real se adresează în special utilizatorilor reţelelor sociale precum Facebook, care se bucură de o popularitate din ce în ce mai mare la nivel mondial. Anunţul Google este o mutare evidentă la parteneriatele încheiate de Microsoft cu Twitter şi Facebook în luna octombrie, pentru a furniza rezultate în timp real.
 
„Există atât de multe informaţii generate în prezent, iar cheia succesului unui asemenea produs este să vă aducem informaţiile de care aveţi nevoie”,  a declarat Amit Singhal, director al Google. Lista cu rezultate Google nu va cuprinde toate informaţiile de pe platformele sociale, însă utilizatorii pot accesa opţiunea „Latest results” pentru a vedea mai multe rezultate cu informaţii publicate pe bloguri sau pe Twitter. Serviciul a fost lansat astăzi însă, va fi disponibil peste câteva zile.

SURSA: PCWorld