Această sumă va permite crearea unui fond care să ajute societatea SolarCity să finanţeze instalarea de echipamente solare pentru persoane particulare şi întreprinderi.

”Este cea mai mare investiţie până în prezent într-un proiect de energie curată şi ea ridică la peste 680 milioane de dolari suma totală pe care noi am investit-o în sector”, a subliniat pe blog-ul Google responsabilul acestui sector, Rick Needham.

”Vom continua să căutăm alte investiţii pentru energiile regenerabile”, a adăugat Needham, precizând că parteneriatul SolarCity le permite, de asemenea, unor angajaţi ai Google să se echipeze la preţuri reduse.

Luna trecută, Google a anunţat o investiţie de 55 milioane de dolari într-un parc de eoliene în California iar în aprilie alta de 100 milioane de dolari pentru eoliene în Oregon (nord-vest).

În aprilie, Google a anunţat, de asemenea, o investiţie de 168 milioane de dolari pentru a ajuta la realizarea unuia dintre cele mai mari proiecte pentru producerea de energie solară din lume în deşertul Mojave, în California.

SURSA: Agerpres