Daca in urma cu putin timp Google si-a facut intrarea pe terenul navigatoarelor de intenet, Google pariaza din nou.

In noiembrie anul trecut Eric Schmidt, seful celebrului motor de cautare californian, anunta ca incepand cu al doilea semestru al lui 2008, Google va incepe comercializarea unei platforme software numita Android, pentru telefoane mobile. Un an mai tarziu, Google isi tine promisiunea: primul telefon mobil dotat cu un sistem de operare Android va fi prezentat astazi la New York de catre compania T-Mobile, unul dintre numerosii parteneri ai proiectului.

Telefonul nu vizeaza decat un singur lucru, observa unii experti: concurenta cu iPhone 3G. Acesta a fost produs de HTC si va dispune de touchscreen, GPS, sisteme Wi-Fi si 3G.

HTC Dream va aparea pe piata la sfarsitul lui octombrie si va fi vandut in Statele Unite la un pret de 200 de dolari, la care se adauga abonamentul celor de la T-Mobile. In mare, Google Phone va avea acelasi pret ca iPhone.

Joel Espelien, directorul general al unei companii care a participat la proiect, a declarat ca Google Phone va fi cel mai rapid telefon de pe piata. Mai mult, Android permite instalarea de aplicatii multiple.

Asa cum ne-a obisnuit, Google va pune „Android-ul” gratuit la dispozitia companiilor si dezvoltatorilor de pe piata de telefonie mobila. Astfel, dezvoltatorii IT vor fi liberi sa-l propuna pentru viitoarele modele de telefoane care vor aparea.

Sursa: La Libre