"De săptămâna viitoare vom începe să luăm în considerare un nou semnal în afişajul nostru: numărul de cereri de retragere pentru încălcarea drepturilor de autor", a explicat vicepreşedintele de inginerie Amit Singhal pe blogul grupului.
"Această schimbare ar trebui să ajute utilizatorii de internet să găsească mai uşor surse de conţinut legitim şi de calitate – fie că este un cântec difuzat (pe postul public de radio), o emisiune de televiziune (site-ul de difuzare în streaming) Hulu sau de muzică pe Spotify".
"Site-urile ce fac obiectul a numeroase cereri de retragere ar putea să apară în josul paginilor noastre de rezultate", a indicat Singhal.
Site-urile în cauză vor fi totuşi prevenite de Google să răspundă la acuzaţiile de piraterie.
După ce Google şi-a restructurat sistemul de urmărire a drepturilor de autor cu doi ani în urmă, el este capabil să colecteze mult mai multe informaţii cu privire la programele piratate ce apar online, potrivit lui Singhal.
Google afirmă că primeşte tot mai multe cereri de retragere de conţinut cotidian – 4,3 milioane în ultimele 30 de zile – decât a primit pe parcursul întregului an 2009, notează AFP.
Vicepreşedintele Asociaţiei studiourilor de la Hollywood (Motion Picture Association of America), Michael O’Leary, şi-a exprimat speranţa că această schimbare îi va ţine la distanţă pe internauţi de site-urile ilegale.
Sursa: Agerpres