Google va lansa o versiune îmbunătăţită a motorului său de căutare, care va fi mai rapid, mai precis şi mai relevant decât oricare alt motor de căutare de pe net. Informaţia a apărut pe blogul oficial şi a fost comentată de blogurile „Mashable” şi „Tech Inciter”.

Inginerii de la Google lucrează la o nouă versiune a motorului de căutare, care poartă denumirea de „Caffeine” , scrie David Coursey pe blogul său Tech Inciter” de pe PCWorld. Interfaţa noului motor de căutare nu va fi schimbată, însă tehnologia din spatele motorului de căutare va fi modificată astfel încât indexarea conţinutului de pe internet va fi mult mai rapidă.

Această schimbare ar putea modifica page rankul (n.r. sistem de notare al paginilor Web) site-urilor. Pentru cei care îşi bazează afacerea pe traficul generat de motorul de căutare Google schimbarea este foarte importantă. Pe blogul oficial cei de la Google au spus că „Caffeine” ar putea schimba rezultatele căutării, iar cei care au site-uri ar trebui să îşi modifice SEO-ul (n.r.Search Engine Optimization) pentru a-şi proteja ranking-ul Google.

Versiunea îmbunătăţită a motorului de căutare poate fi testată aici

SURSA: Google