Google va prezenta mâine seară sistemul de plată NFC (Near Field Communication). Near Field Communication este un standard pentru comunicații radio, conceput pentru transferul de date între dispozitive alăturate la o distanță de aproximativ 10 centimetri. NFC face posibilă plata cu telefonul mobil în locul cardului sau a banilor cash.
Jurnaliştii de la Wall Street Journal au scris că sistemul va fi disponibil mai întâi în oraşele New York şi San Francisco, iar apoi se va extinde în toată America.  Posesorii de telefoane Android de peste Ocean vor putea plăti cu telefonul mobil la magazinele Macy, American Eagle Outfitters şi în fast-food-urile Subway.
Firma de cercetare Forrester estimează că în jur de 40-50 de milioane de aparate echipate cu tehnologia NFC vor fi vândute anul acesta.
Apple intenţionează să introducă această tehnlogie pe viitorul smartphone, iPhone 5. Microsoft a anunţat de asemenea că va încorpora NFC în viitoarele mobile Windows Phone, la fel şi Research in Motion (Blackberry).
Telefonul mobil Google Nexus S este cel mai nou telefon mobil care suportă tehnologia NFC. În Japonia telefoanele mobile sunt folosite pe post de portofele digitale de mai mulţi ani.
SURSA: BBC