Google lucrează la o brățară care ar putea depista cancerul

Un senzor atașat unei brățări ar putea depista în timp record cancerul, ar putea împiedica infarcturile, atacurile cerebrale sau alte boli aflate în stadiu incipient.

Ideea aparține companiei Google, care lucrează la o tehnologie ce combină nanoparticule care depistează boli cu un senzor atașat unei brațari, potrivit BBC News (bbc.com).

Mai pe înțelesul tuturor, nanoparticulele pot fi introduse în sistemul circulator al pacientului prin simpla înghițire a unei pilule. Ele circulă în sistemul circulator și se atașază de celule, inclusiv de cele canceroase. Practic, senzorul atașat la o brățară poate depista nanoparticulele și poate furniza informații importante medicilor.

Potrivit aceleiași surse, nanoparticulele pot fi programate să îndeplinească diferite funcţii şi să transmită diferite informaţii despre funcţionarea organismului. Ajunse în corp, particulele intră în sânge şi aderă la peretele celulelor, care pot fi astfel analizate, un medic dându-și seama dacă ţesutul este sănătos sau afectat de o tumoră.

Cercetările se află încă la început, experrții companiei Google având încâ o serie de întrebări
despre ce se întâmplă cu ele în corp, cât timp rezistă acolo și cum vor fi eliminate.

Proiectul este dezvoltat de unitatea de cercetare a companiei, Google X, care se ocupă de inovațiile cu potențial revoluționar.