Google Inc. a introdus o noua optiune pentru utilizatorii serviciului Google Maps denumita MyMaps, prin care acestia au posibilitatea de a atasa filme video, fotografii si mini-aplicatii. Serviciul imbunatatit isi doreste sa devina in primul rand unul informativ si interactiv.

“Vrem sa transpunem Internetul in harti”, a declarat pentru CNN John Hanke, manager de produs pentru Google Maps, in legatura cu posibilitatea utilizatorilor de a localiza geografic o mare diversitate de informatii.

Astfel, fiecare utilizator poate personaliza orice harta, atasandu-i comentarii pentru fiecare locatie vizibila, cum ar fi de la cea mai ieftina benzinarie pana la zonele cu cele mai recente cutremure din lume.  

MyMaps va permite consumatorilor sa aleaga dintre peste 100 mini-aplicatii realizate de creatori de software independenti. De exemplu, o aplicatie permite vizionarea pe YouTube unui film video cu tematica legata de locatia pe care utilizatorul o cauta pe harta. Alta aplicatie permite accesarea de fotografii relevante pentru diferite puncte de atractie din lume. 

Un alt avantaj al MyMaps este posibilitatea de a afla, prin selectarea unei anumite zone, preturile pentru bunuri imobiliare, tarifele practicate la hoteluri, cele mai avantajoase magazine sau statisticile privind criminalitatea intr-un cartier pentru cei care vor sa isi cumpere o casa noua.  

Sursa: CNN