Google, lider pe piata motoarelor de cautare pe internet, estimeaza ca piata de publicitate online din Rusia va creste de cinci ori, la o valoare de un miliard  de dolari, pana in 2010.

 

„Potentialul de dezvoltare este de-a dreptul halucinant” a declarat Vladimir Dolgov, presedintele Google Russia, care a adaugat ca „in jur de 75.000 de companii rusesti investesc in publicitatea online in prezent, insa exista peste 3 milioane de companii inregistrate in Rusia”.

 

Google are o concurenta redutabila in Maica Rusie, reprezentata de motoarele de cautare locale yandex.ru si rambler.ru. Economia tarii este in plina crestere, in al zecelea an consecutiv, ceea ce atrage tot mai multe companii sa investeasca in advertising, pe masura ce consumatorii cheltuiesc tot mai mult pe bunuri si servicii.

 

Anul trecut, vanzarile de publicitate din Rusia au atins valoarea de 200 de milioane de dolari, iar in ultimii patru ani, vanzarile s-au dublat in fiecare an.

 

Rusia se va lauda anul acesta cu peste 40 de milioane de PC-uri, potrivit unei estimari realizate de Ministerul Comunicatiilor, fata de 31 de milioane in 2007, iar numarul de utilizatori de internet se va cifra la 46 de milioane fata de 35 de milioane in 2007, dintr-un numar total al populatiei de 142 de milioane de rusi.

 

Google are in prezent 100 de salariati rusi in Moscova si St. Petersburg insa angajeaza periodic forta de munca suplimentara.

 

Sursa: Bloomberg