Andy Carvin de la NPR l-a întrebat pe Schmidt cum îşi motivează această politică, din moment ce publicarea numelui real poate fi riscantă uneori pentru utilizatori. Acesta a reamintit că Google+ este un serviciu bazat pe identitatea reală în primul rând, iar cei de la companie pun mult preţ pe respectarea acestei clauze. În scurt timp, Carvin a publicat pe contul personal de Google+ că nimeni nu este forţat să utilizeze acest site de socializare, de aceea cei care se tem că folosirea numelui real este ceva riscant, nu ar mai trebui să se înregistreze.

Carvin a mai adăugat că executivul de la Google a declarat că internetul ar fi mai bun dacă am şti că interlocutorul este o persoană reală şi nu câine sau o identitate inventată. Unii oameni sunt răi în mod gratuit, iar politica Google+ ar putea duce la evitarea unor situaţii de acest gen.
Unele păreri spun că cei de la Google ţin atât de mult ca utilizatorii să-şi dezvăluie identitatea reală pentru a-şi cunoaşte mai bine publicul. A-şi cunoaşte target-ul este un lucru extrem de valoros atunci când compania lucrează la produse noi.
Sursa: mashable