Pagina de start a Google, cel mai popular motor de căutare din lume, a fost modificată, luni, pentru a celebra 367 de ani de la naşterea lui Isaac Newton, renumit om de ştiinţă, matematician, fizician şi astronom.

Google, care a început să facă o tradiţie din a-şi schimba logo-ul de pe pagina de start, a modificat, luni, primul „o” din cuvântul „Google” cu o ramură înverzită, cu mai multe mere, dintre care unul cade după încărcarea paginii. Google încearcă astfel să facă trimitere la momentul în care Isaac Newton a început să se gândească la legea gravitaţiei universale.

Aşezat la umbra unui măr, Isaac Newton a observat un fruct căzând din pom. Aceasta a fost, se pare, prima dată când el s-a gândit la existenţa unei forţe universale de gravitaţie.

Legea atracţiei universale, descoperită şi enunţată de  Isaac Newton, este o lege a mecanicii clasice care spune că două corpuri punctiforme de masă m1 şi m2 se atrag reciproc printr-o forţă direct proporţională cu produsul maselor corpurilor şi invers proporţională cu pătratul distanţei dintre ele, orientată pe direcţia dreptei ce uneşte centrele de greutate ale celor două corpuri.