Google a castigat batalia pentru cel mai bun angajator din Statele Unite ale Americii, situandu-se pe primul loc in topul 100 publicat de revista Fortune, devansand compania de biotehnologie Genetech si lantul de supermarketuri Wegmans Food Markets.

 

Google s-a remarcat prin posibilitatea de a petrece 20% din timp pentru proiecte independente, centrele de recreere, ingrijirile medicale la locul de munca, dar si prin mesele gratuite, sediul Google din California avand 11 restaurante, dar si camere speciale pentru gustari, unde sunt puse la dispozitie dulciuri, fructe, iaurturi sau cereale, fondatori fiind de parere ca nici un angajat nu trebuie sa fie mai departe de 14 metri de o sursa de mancare. Asemenea avantaje duc la primirea a 1.300 de CV-uri pe an. Cei 10.000 de angajati fideli ai companiei Genentech beneficiaza de concedii platite de sase saptamani, la fiecare sase ani de vechime, in timp ce Wegmans Food Markets se remarca prin numarul crescut de femei angajate, peste 50%.

 

Ca si in topul din Romania, salariile nu ocupa un loc foarte important pentru companiile de pe primele locuri, cele mai importante aspecte pentru angajati fiind schemele de asigurari de sanatate, flexibilitatea profesionala, bonusurile, perioadele de odihna si programele de instruire. Intre primele zece companii se afla si Container Store, Whole Foods Market, Network Appliance, Johnson & Son, Boston Consulting Grp, Methodist Hospital Sys si W.L. Gore & Associates.

 

In acelasi timp, in Italia, companiile cele mai apreciate de catre angajati sunt Ferrari, Microsoft Italia, Coca-Cola HBC Italia si American Express Services Europe, intr-un top realizat de Institului Best Place to Work.  

Sursa: Capital 10 Ianuarie 2007