Compania Google, care deţine cel mai popular motor de căutare de pe Internet, doreşte să intre pe piaţa de energie electrică şi a făcut în acest sens o cerere către Comisia americană de Reglementare pe piaţa Energiei.

Google a făcut primul pas pentru a intra pe piaţa energiei electrice anul trecut, când, pe data de 16 decembrie, a pus bazele companiei  Google Energy, cu sediul în Delaware.  Tot atunci, Google a făcut o cerere către autorităţile americane prin care cerea acordul să cumpere şi să vândă electricitate.

Compania speră ca astfel să administreze mai bine resursele pentru propriile operaţiuni şi să aibă acces la sursele de energie alternativă.

Google deţine deja o centrală solară electrică de 1,6 MW la sediul său din Mountain View, California, dar având autoritatea de a cumpăra şi de a vinde energie electrică îi va asigura companiei suficientă energie pentru a-şi desfăşura operaţiunile în condiţii optime.

„Nu avem planuri concrete. Vrem doar să avem posibilitatea de a cumpăra şi vinde energie electrică, în cazul în care devine o parte din portofoliul nostru”, a declarat Niki Fenwick, reprezentant Google.

SURSA: Cnet.com