News Corporation, Providence Equity Partners şi Disney au pus capăt zvonurilor declarând în urmă cu 2 zile că vor neapărat să încheie tranzacţia Hulu.

De când Hulu a fost scoasă la vânzare, Google a fost printre cele mai entuziaste companii interesate de tranzacţie. Oferta făcută a fost de 4 miliarde de dolari, iar Larry Page a mers personal la Los Angeles, ca să discute despre posibila cumpărare.

Amazon şi DISH Network au propus câte 2 miliarde de dolari pentru Hulu, astfel, în ciuda faptului că se zvonea că proprietarii ar fi interesaţi să încheie tranzacţia cu Amazon, Google are semnificativ mai multe şanse să semneze contractul de cumpărare, ţinând cont că oferta făcută este de două ori mai mare.

În urmă cu o lună se mai zvonea că şi Mark Zuckerberg este interesat să achiziţioneze compania Hulu, alături Netflix, în scopul de a integra celei mai mari reţele de socializare aplicaţii pentru filme şi muzică. Informaţiile nu au fost confirmate până în prezent.

Companiile care care au confirmat că se bat pentru Hulu la ora actuală sunt, aşadar Google, Yahoo, Amazon, DISH Network, Direct TV şi probabil şi Facebook. La început, proprietarii Hulu se aşteptau la oferte cuprinse între 500 de milioane de dolari şi 2 miliarde de dolari, însă oferta făcută de Google (400 mlrd. de dolari) ridică ştafeta.
Sursa: Mashable