Granturi de 17.000 de euro din PNRR pentru recalificarea angajaților

calculator

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării a anunțat lansarea apelului „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, cu finanțări de maxim 17.000 de euro.

Miercuri, 22 februarie, Ministerul Cercetării, Inovației și Digitalizării a anunțat, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, lansarea cererii de propuneri pentru „Sprijin sub formă de granturi pentru competențe digitale”, aferent Investiției I19 – Scheme dedicate perfecționării/recalificării angajaților din firme, parte a Planului Național de Redresare și Reziliență, Componenta 7 – Transformare digitală.

IMM-urile, sprijinite prin PNRR să își recalifice angajații

Acest apel se face cu scopul de a sprijini IMM-urile din România să își recalifice forța de muncă în domeniile tehnice cheie, ca de exemplu programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, additive manufacturing. Principalele obiective ale proiectului sunt atât creșterea competitivității forței de muncă, cât și a firmelor.

Ajutorul acordat sub forma de participare la programele de perfecționare sau recalificare a angajaților per IMM este de maxim 17.000 euro.

IMM-urile interesate se vor înscrie pe platforma disponibilă, pe https://proiecte.pnrr.gov.ro, în cadrul căreia vor depune solicitările de sprijin, pentru a beneficia de ajutorul prevăzut de schema de ajutor pentru perfecționarea/recalificarea angajaților din societăți.

Înregistrarea și transmiterea solicitărilor de sprijin se va putea face începând cu 24 februarie 2023, ora 09:00, pe platforma PNRR

Calendarul orientativ al apelului:

  • Publicare anunț de lansare depunere solicitări de sprijin pe 21 februarie 2023.
  • Data limita de depunere solicitări de sprijin este 29 decembrie 2023, ora 17.00.
  • Finalizare proces de evaluare, selecție și contractare: 29 martie 2024.
  • Formare / perfecționare angajați IMM-uri selectate: Trim. I / 2024 – Trim. IV / 2025

Nicolae Ciucă a vorbit astăzi și despre măsurile luate de Executiv pentru sprijinirea IMM-urilor din domeniul agriculturii.

„Pot sublinia că potențialul României este în continuare pe o pantă ascendentă. Nu potențialul, ci activitatea fermierilor e pe o pantă ascendentă și ea trebuie să continue. Sunt convins că pentru perioada de programare 2023-2027 fondurile europene destinate Politicii Agricole Comune (PAC), care nu sunt deloc puține – reprezintă 9,78 mld. euro pentru plăţi directe, 5,87 mld. euro pentru dezvoltare rurală, destinate susținerii industriei alimentare prin investiții de procesare derulate de IMM-uri şi de întrepinderi mari, vor constitui măsuri prin care venim în sprijinul ferierilor și industriei alimentare.

Fermierii români și operatorii din agribusiness sunt percepuți ca un factor extrem de important în dezvoltarea pe termen mediu și lung a României. Atenția statului este în mod clar direcționată către agricultură și industria alimentară ca fiind garant al securității alimentare naționale, cu rol important al agriculturii românești în cadrul Uniunii Europene, la nivel regional și global”, încheie Ciucă.