O simpla enumerare a clientilor Gras Savoye spune totul despre inalta tinuta a serviciilor oferite. Firme prestigioase ca Lafarge Romcim, IPSO Groupe Bergerat Monnoyeur, Mobilrom, Kvaerner IMGB, Coty, L’Oreal, Mariott, Hochland, Pfizer, Sumitomo, Reiffesen Bank, Renault, Microsoft, KPMG, Agroalim, Apa Nova, Danone sunt doar cateva nume inscrise pe lista celor peste 250 de clienti fideli serviciilor brokerului in asigurari Gras Savoye.
Olivier Destriau, General Manager al Gras Savoye Romania descrie reteta succesului:”traditia si cultura in afaceri a grupului international din care facem parte, profesionalismul echipei, diversitatea si promptitudinea serviciilor prestate”. Indicatorii de performanta ai anului 2001 sustin pe deplin spusele sale. Cu o cifra de afaceri de peste 500.000 de euro si un nivel al primelor intermediate de 5 milioane euro, compania se plaseaza in esalonul primilor trei brokeri de asigurari de pe piata romaneasca.
In scopul furnizarii unor servicii capabile sa satisfaca si cele mai sofisticate necesitati, atat pe plan local cat si pe scara internationala, echipa Gras Savoye Romania combina consilierea cu intermedierea si gestiunea. Activitatea de consiliere se concretizeaza in doua directii principale: propuneri urmarind reducerea expunerii la risc si conceperea unor programe de asigurari performante. Profesionistii de la Gras Savoye nu sunt simpli brokeri de asigurari. Ei ofera clientilor un serviciu deosebit, avand in vedere conjunctura economica actuala. Este vorba despre consultanta in domeniul managementului riscurilor. La finalul unui proces complex ce presupune auditarea si intocmirea unui raport de prevenire a riscurilor, compania furnizeaza clientilor solutii concrete de evitare a acestora.
In ceea ce priveste intermedierea, Gras Savoye selecteaza asiguratorii capabili sa ofere cele mai bune oferte de asigurare pentru riscurile specifice activitatii clientilor si personalizeaza asigurarea prin modificarea conditiilor de asigurare standard. Totodata elaboreaza un studiu comparativ al ofertelor de asigurare, cu evidentierea avantajelor si limitarilor fiecarei optiuni de asigurare. Activitate determinanta pentru eficacitatea unei asigurari, gestiunea contractului presupune realizarea unui complex de activitati, incepand cu emiterea contractului si terminand cu negocierea conditiilor de reinnoire a asigurarii. In plus, departamentul Daune al companiei asista clientul pe toata perioada solutionarii dosarelor de dauna.
Pentru piata asigurarilor, Gras Savoye Romania inseamna traditie, performanta si calitate – atribute caracteristice retelei internationale din care face parte. Gras Savoye, compania mama a fost fondata in 1907. In cei peste 100 de ani de existenta, aceasta a favorizat intotdeauna dezvoltarea activitatilor sale la scara locala, pentru a furniza clientilor sai servicii de o deosebita calitate. Aceasta strategie i-a permis sa devina in prezent cea mai mare retea de brokeraj din Europa.
Intelegand rapid necesitatea strategica de a-si insoti clientii in dezvoltarea lor, compania si-a dezvoltat o retea de 30 de sucursale in Europa, Africa, Orientul Mijlociu si Asia de Sud-Est. In acelasi scop, Gras Savoye a stabilit un parteneriat cu brokerul anglo-american Willis, fondat in 1827, formand astfel a treia retea mondiala de intermediere in asigurari, cu o cifra de afaceri de 2 miliarde de dolari si cu circa 250 de birouri in peste 100 de tari.