Provopoulos a subliniat că Grecia trebuie să extindă sezonul turistic şi dincolo de perioada verii şi ar trebui să devină un centru de pregătire regional pentru afacerile care operează în acest sector.
Sosirile pe principalele aeroporturi din Grecia au crescut în iunie cu 14,6%, la 1,96 milioane, faţă de 1,71 milioane în perioada similară din 2012
În primul semestru din 2013, sosirile au înregistrat un avans de 10%, ajungând la 4,35 milioane, conform datelor publicate de Asociaţia companiilor de turism din Grecia (SETE).
11 dintre cele 13 mari aeroporturi din Grecia au raportat creşteri ale sosirilor din alte state în iunie, cele mai semnificative fiind în Santorini (30,6%), Iraklio (21%) şi Rhodos (19%). Chiar şi aeroportul din Atena, care se obicei raportează scăderi, a anunţat o creştere a sosirilor de 9,6% luna trecută.
Analiştii consideră că Grecia a beneficiat de turbulenţele din Egipt şi din Turcia, care au avut ca rezultat scăderea rezervărilor din statele europene către aceste ţări.
Reprezentând aproximativ 15% din Produsul Intern Brut şi o cincime din locurile de muncă, turismul este un sector cheie pentru Grecia. Aproximativ 15 milioane de turişti vizitează anual Grecia.
Sursa: Agerpres