În luna noiembrie a anului trecut, autorităţile de la Atena au estimat că economia elenă va înregistra o contracţie de 0,7% în 2016, însă după câteva săptămâni Banca Centrală a Greciei a anunţat că este posibilă o revenire în a doua jumătate a acestui an. 

George Stathakis a subliniat că impactul restricţiilor asupra mişcărilor de capital, impuse de Guvernul grec în vara lui 2015, a fost supraevaluat. 'Creşterea economică ar putea fi una de 1,5% în acest an', a declarat Stathakis pentru 'Wirtschaftswoche', citând veniturile solide din turism, creşterea exporturilor şi fondurile structurale în valoare de 4,5 miliarde de euro care vor veni de la Uniunea Europeană drept principali factori care vor duce la relansarea economiei. 

Săptămâna viitoare, creditorii europeni vor revizui pachetul de reforme pe care Atena s-a angajat să le realizeze în cadrul celui de-al treilea program de asistenţă convenit în luna august. Obiectivul creditorilor este să finalizeze revizuirea în luna februarie. O serie de oficiali europeni au declarat miercuri că partenerii din zona euro sunt impresionaţi de progresele realizate de autorităţile de la Atena în implementarea reformelor prevăzute în acordul de asistenţă, printre care se numără şi măsuri dureroase precum modificarea sistemului de pensii. 

AGERPRES