Nivelul actual al preţurilor este comparabil cu cel înregistrat la sfârşitul anului 2006.

Indexul București Centru, în ciuda scăderii din ultimul trimestru, înregistrează o creștere de 5% de la începutul lui 2012. Prețurile din București Periferie au totalizat o creștere de 4,8% în 2012. Județul Ilfov a prezentat o creștere mai mare în ultimele două trimestre, de asemenea, corectând scăderile mai mari din anii anteriori. Per total, Regiunea București – Ilfov a înregistrat o creștere medie de 2% în ultimul trimestru, totalizând 6,3% în ultima jumătate a lui 2012.

Prin comparație, pe parcursul ultimului trimestru, Indicele Apartamentelor în București a crescut cu 2,3%, având o rată mai mare decât media capitalei, în timp ce Indicele Apartamentelor din România a crescut cu o rată mai lentă decât media națională (1,3%). Locuințele cu vechime mai mică de trei ani apar drept lideri în ceea ce priveşte creșterea în ultimul trimestru, atât în București, cât și la nivel național. Prețul proprietăților vechi din București a înregistrat o scădere cu -1,2%, în timp ce la nivel național a crescut cu 1,7%.

În ceea ce priveşte restul zonelor țării, diviziunea Dunăre & Mare a înregistrat cea mai rapidă creștere în trimestrul încheiat, însumând, de asemenea, o creștere mai mare de 6% de la începutul anului până la sfârşitul trimistrului al doilea. În ultimul trimestru, indicele de prețuri al diviziunilor Muntenia, Moldova și Sud a înregistrat de asemenea creșteri. Celelalte diviziuni: Centru, Nord și Vest au avut indici ce au continuat să scadă, dar cu o rată mai lentă, un posibil indiciu de stabilizare.

Făcând referire la situaţia marilor orașe din ultimul trimestru, Timișoara a condus creșterea, în principal corectând o evoluţie negativă semnificativă din trimestrul anterior. Craiova, Constanța, Oradea și Ploiești par, de asemenea, să fi beneficiat de evoluţii pozitive. Pe de altă parte, Indexul prezintă o tendință negativă pentru Brașov, Iași și Cluj Napoca. În timpul primelor două trimestre din 2012, multe dintre marile orașe din România au înregistrat performanțe pozitive, în principal în Brăila şi Ploiești, urmate de Galați, Constanța și Craiova.