„Datoria este absolut sustenabilă acum. Să sperăm că vom vedea zorii unor zile mai bune, atât pentru Grecia cât şi pentru Europa. Grecia îşi poate rezolva problemele trecutului acum, odată pentru totdeauna”, a declarat Papandreou la finalul reuniunii liderilor europeni de ieri. Aşa cu ştiţi, liderii europeni au decis sprijinirea în continuare a Greciei, hotărând reducerea datoriilor ţării cu 50%. Asta ar putea însemna că ţara s-ar putea întoarce pe piaţa obligaţiunilor mai devreme de 2021, cum estimase anterior FMI. 
Dincolo de mulţumirea partidelor de guvernământ, opoziţia din Grecia contestă „salvarea”, aceasta presupunând continuarea măsurilor de austeritate pentru atingerea încă de anul viitor a unui deficit bugetar zero. Deşi acceptă faptul că planul european va uşura povara Greciei, liderul Partidului Stânga Democratică, Fotis Kouvelis, spune că „Ţara nu are nevoie de o supraveghere masivă, ci doar de asistenţă tehnică”, orice depăşeşte această limită trebuind a fi respins.
Deputatul Dimitris Papadimoulis este mai dur – „Grecia va fi guvernată de creditorii săi” – la fel şi reprezentanţii comuniştilor. Aleka Papariga, preşedinta Partidului Comunist avertizează că vor urma noi reduceri ale salariilor şi pensiilor. În opinia sa, liderii europeni au făcut un compromis care „nici nu rezolvă criza, nici nu poate aduce creştere economică”.