Secretul pentru cea mai delicioasă salată de Boeuf. Rețeta lui chef Florin Dumitrescu. Cum o prepară, de fapt
Fiind una dintre cele mai căutate preparate pentru masa de Anul Nou, există multe rețete după care te poți lua pentru a avea parte de un preparat delicios. Preparată pentru prima dată în 1860 de către un bucătar belgian, salata de boeuf a devenit extrem de apreciată în țări precum România și Polonia.
Chef Florin Dumitrescu a decis să împărtășească cu cei care doresc să facă salată de boeuf secretul pentru un preparat delicios. Acesta spune că cel mai important aspect atunci când vine vorba despre salata de boeuf este modalitatea în care se amestecă legumele.
“Fiecare legumă se amestecă separat cu maioneza, în care s-au pus mai apoi și murăturile, scurse bine de zeamă. De asemenea, este foarte important ca atât legumele, cât și carnea, să fie reci în momentul în care se amestecă cu maioneza.
În caz contrar, compoziția se va înmuia și riscăm să stricăm salata”, a spus Florin Dumitrescu.
Ce ingrediente își trebuie pentru salata de Boeuf
Potrivit lui chef Florin Dumitrescu vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- patru ouă
- 300 grame pulpă de vită
- 300 grame cartofi
- 150 grame morcovi
- 80 grame mazăre fiartă
- 80 grame gogoșari murați
- 400 ml ulei de floarea soarelui
- două linguri de muștar
- o lămâie
Mod de preparare
După ce am achiziționat ingredientele necesare, urmează să ne ocupăm de modul de preparare. Așadar, se pun legumele la fiert, la fel și carnea. Ulterior, se lasă la răcit, timp în care se pregătește maioneza. După ce legumele și carnea s-au răcit, acestea se taie cubulețe și se amestecă toate ingredientele.
În ceea ce privește maioneza, pentru aceasta vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
- un ou întreg ținut la temperatura camerei
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o linguriță de muștar
- ulei
- sare, piper
Pentru preparare se pun toate ingredientele într-un vas și se mixează pentru aproximativ 20 de secunde. Ulterior, se ridică ușor mixerul și se mixează pentru încă 10 secunde până când maioneza va avea o consistență densă.
În cazul în care preferi un alt gust față de cel obișnuit, poți opta pentru un alt ulei în locul celui de floarea soarelui – poți folosi ulei de șofran, canola sau de semințe de struguri.