Greșeala pe care mulți dintre o facem când ne vaccinăm! Poate duce la reacții adverse
Primele recomandări transmise de experți implică hidratarea și zilele libere. Conform acestora, trebuie să fim foarte atenți să ne hidratăm înainte de a ne imuniza. Totodată, spun ei, ar trebui să ne luăm liber în următoarea zi.
Totuși, există o șansă de 50% să facem o greșeală la care majoritatea dintre noi nu s-ar fi gândit niciodată. Potrivit informațiilor transmise de BestLife, vaccinul trebuie făcut într-o mână anume.
În ce mână trebuie făcut vaccinul?
Experții susțin că vaccinul ar trebui făcut în mâna dominantă. Mulți cred că acesta trebuie făcut în mâna pe care o folosim mai puțin dar, potrivit specialiștilor, decizia nu este tocmai corectă.
În acest context, Gail Trauco, asistent medical oncolog și fondator al Medical Bill 911, arată de ce mâna dominantă este alegerea corectă.
„Unii experți au recomandat primirea vaccinului în mână dominantă datorită mișcării și a circulației crescute”, explică aceasta.
Mai precis, mâna dominantă este mișcată mai mult iar acest lucru reduce durerea ce poate apărea după vaccin.
De asemenea, gastroenterologul Niket Sonpal punctează că „vaccinul trebuie făcut în mâna dominantă deoarece ajută corpul să absoarbă serul mai bine”.
Amintim că Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (CDC) a subliniat că cele mai comune reacții adverse ale vaccinului COVID sunt durerea și amorțeala. Totuși, mișcarea ar putea reduce aceste disconforturi.
Precum a explicat Peter Chin-Hong, profesor de medicină și specialist în boli infecțioase, vaccinul provoacă dureri deoarece este injectat în mușchi, ci nu în sistemul circulator. Acest lucru determină sistemul imunitar să țintească inflamația din jurul mușchiului. Așadar, mișcarea face serul să se deplaseze mai repede din zona injecției, către restul corpului.
Un alt aspect ce trebuie luat în considerare este mâna pe care doarme o persoană. Leann Poston, expert medical al Invigor Medical, recomandă injectarea serului în mâna pe care nu se doarme pentru a „nu pune presiune pe ea în timpul somnului.” Totodată, CDC recomandă și aplicarea unui „prosop curat, rece și ud în zona” unde a fost făcut vaccinul.
Sursă foto: Dreamstime