Greşeala cea mai mare când faci salata de boeuf. E obligatoriu să respecţi această regulă

Sursa: Dreamstime

Salata de boeuf este unul dintre cele mai bune preparate pe care le poţi avea pe masă și în special se pregătește acum, în zilele de sărbătoare. Cred că multora ne place această salată, însă există o greșeală pe care mulți români o fac. Care e secretul unei salate delicioase?

Care e secretul unei salate de boeuf delicioase și reușite?

Salata de boeuf este foarte consumată de români. Acesta este un preparat nelipsit de pe masa pe Paște, pe care orice gospodină îl face. Românii pregătesc salata de boeuf în funcţie de secretele pe care le are fiecare: legumele scurse foarte bine înainte, să nu iasă apoasă, un strop de lămăie în maioneză să nu fie greţoasă, însă puţini ştiu un alt secret.

Iată ce trebuie să pui în salată pentru un gust pe care invitaţii nu îl vor uita prea curând!

Gospodinele au perfecţionat reţeta de-a lungul timpului, aşa că importante nu sunt doar cantităţile ingredientelor, ci şi calitatea acestora. Urmăriţi reţeta pas cu pas şi veţi obtine cea mai delicioasă salată de boeuf.

Modul de pregătire al salatei de boeuf este foarte important pentru a avea un preparat delicios

Unele gospodine ştiu foarte bine ce trebuie să facă pentru ca salata de boeuf să fie un preparat savuros. Însă multe dintre ele fac o greşeală majoră când vine vorba de acest preparat de sărbătoare.

Pentru ca salata de boeuf să fie cât mai gustoasă, se recomandă să se folosească carne de vită, în locul celei de pui. Carnea de vită este cea care dă savoare salatei de boeuf.

Cum se prepară cea mai buna salată de boeuf?

Cel mai râvnit preparat de sărbători este salata de boeuf, însă pentru a face cea mai bună salată trebuie să ţii cont de ce următorii paşi. Pentru început aveţi nevoie de un kilogram de cartofi, 500 de grame de morcovi, 400 de grame de castaveţi şi gogoşari muraţi şi 450 de grame de carne de vită.

Puneţi la fiert cartofii, morcovii şi carnea de vită. Apoi, după ce au fiert suficient, ingredientele sunt tocate în cubuleţe mici şi sunt amestecate cu mâna, pentru a combina aromele. Ulterior se adaugă, după preferinţă, maioneza.

Maioneza poate afecta persoanele care au colesterol ridicat și pot provoca probleme grave de sănătate.

Legumele fierte nu reprezintă o problemă, însă maioneza nu este deloc indicată în unele cazuri. Dacă există persoane care nu se pot abţine pot înlocui maioneza cu altceva. Se pare că, colesterolul rău este cea mai mare ameninţare pentru inimă, poate bloca arterele şi poate provoca atac de cord sau un accident vascular cerebral.