După cum știm cu toții, de Paște se consumă preparatele din carne de miel, căci acestea sunt specifice acestei sărbători importante.
Există o mulțime de preparate pe care gospodinele din România le pregătesc cu ocazia sărbătoririi Învierii Domnului, iar fiecare dintre aceste mâncăruri are nenumărate variațiuni de preparare în funcție de regiunile țării. De la drob, până la stufat, friptură, iar, cel mai important în cazul de față, obișnuita ciorbă de miel, care ne poate da bătăi de cap în moduri la care nici măcar nu ne așteptăm!
Care este trucul pe care trebuie să-l știm atunci când preparăm ciorba de miel
Fiecare rețetă are anumite „trucuri” care rareori sau chiar niciodată nu apar scrise în cărțile de rețete sau pe site-urile pe care le consultăm înainte de a începe să gătim.
În privința ciorbei de miel, un asemenea element esențial îl reprezintă curățarea constantă a spumei care se adună în timp ce fierbe carnea. Dacă rămâne în mâncare, zeama va avea un aspect tulbure, care cu siguranță vă va afecta apetitul!
Greșelile pe care multe dintre gospodine le fac fără să-și dea seama
Bucătăresele trebuie să fie foarte atente la temperatura apei.
Un alt asemenea sfat pe care gospodinele trebuie să îl cunoască este că apa nu trebuie lăsată să clocotească! În timp ce carnea fierbe, dacă focul este atât de puternic încât apa începe să clocotească, rezultatul cel mai probabil este destrămarea cărnii de pe os, care va deveni, apoi, mult prea moale pentru a fi gustoasă!
În plus, trebuie să țină cont că smântâna nu se adaugă devreme. Ce se poate întâmpla dacă facem asta?
În cazul în care adăugați și smântână în ciorba de miel, o greșeală comună pe care o fac gospodinele este că o pun mult prea devreme! Aceasta trebuie pusă în ciorbă numai după ce focul a fost stins, altfel riscăm să ne confruntăm cu o mulțime de cocoloașe!
Modalitate de preparare a ciorbei de miel
Timpul de preparare este de 80 de minute.
Carnea trebuie tăiată în bucăți potrivite, spălată și pusă la fiert în 3 litri de apă, cu sare și piper, după gust. După ce este luată spuma, carnea trebuie verificată dacă este suficient de fiartă. Urmează adăugarea legumelor curățate, spălate și tocate mărunt. Ceapa tocată mărunt trebuie călită puțin în ulei până a fi pusă în oala cu ciorbă.
Conținutul trebuie fiert timp de 20 de minute înainte de a adăuga cartofii curățați și tăiați în cubulețe. Când toate sunt aproape fierte, trebuie adăugat borșul de casă și tăiețeii, care sunt opționali. Conținutul trebuie lăsat la fiert din nou timp de câteva minute. După ce focul este oprit, urmează adăugarea verdeții tocate mărunt. În ultimul rând, ciorba mai trebuie lăsată acoperită pentru câteva minute și totul este gata!