Greșeala celor care fac cozonac. Ce făină trebuie să alegeti

cozonac

SURSĂ FOTO: Dreamstime

Trebuie să fim atenți atunci când alegem ingredientele pentru cozonac. Acest aliment îndrăgit este nelipsit de pe mesele de sărbători, însă nu mulți știu că următorul ingredient poate distruge complet aluatul.

Trebuie să evităm acest ingredient atunci când pregătim aluatul pentru cozonac! Este destul de complicat de gătit, chiar și atunci când urmăm rețeta pas cu pas. Din acest motiv, trebuie să fim atenți atunci când alegem făina pentru aluat. În caz contrar, lucruri pot fi mult mai complicate.

Alegerea făinii este foarte importantă când pregătim aluatul pentru cozonac

Multe persoane cumpără făina pentru aluat la întâmplare, fără să se uite prea atent pe ambalaj. Pentru un cozonac delicios, este necesară făină care are codul „000”. Totodată, aceasta ar trebui să fie cernută.

Acest nu este singurul detaliu la care trebuie să fim atenți. De exemplu, făina nu trebuie să fie rece când începem să pregătim aluatul. Aceasta trebuie să aibă temperatura camerei. În momentul în care este amestecată cu drojdia și apa, nu trebuie să adăugăm sarea chiar momentul respectiv.

Un alt ingredient care necesită o mare atenție atunci când preparăm cozonacul este uleiul sau untul. În funcție de ce alegem trebuie să avem grijă pentru că aluatul cozonacului poate să devină tare când ne dorim, de fapt, un cozonac cât mai pufos.

Un alt aspect important este prepararea maielei. Astfel, atunci când adăugăm laptele, acesta trebuie să fie doar ușor călduț. În cazul în care laptele este prea fierbinte nu face deloc bine drojdiei.

Dacă urmăm aceste instrucțiuni, desertul tradițional va avea un gust delicios.

Preparatul este nelipsit de pe mesele de sărbători

Amintim că preparatul este nelipsit de pe mesele de sărbători. Din acest motiv, multe persoane preferă să-l comande sau să-l cumpere din magazin. Astfel, localurile primesc deja comenzi pentru cele două momente importante ale finalului de an.

Un astfel de local este chiar cel al lui Cătălin Scărlătescu! Site-ul cu specialități și preparate delicioase al renumitului chef arată că doritorii pot comanda sarmale sau cozonaci. A fost disponibil pentru livrare încă din data de 5 decembrie și are prețul de 99 de lei.

Acesta are o greutate de 900 de grame și nu are coloranți sau conservanți. Conform informațiilor de pe site, conține următoarele ingrediente:

  • făină albă de grâu;
  • zahăr;
  • cacao;
  • nucă;
  • ciocolată neagră belgiană 55%;
  • rahat;
  • unt belgian 80% grăsime.

Doritorii trebuie să plaseze comanda cu minim 24 de ore în avans. Ulterior, livrarea se va realiza cu flota proprie, în București și Ilfov.