Greşeala din bucătărie care îţi strică total salata de icre! Care este rețeta perfectă

Sursă: Dreamstime

Salata de icre este unul dintre cele mai delicioase preparate, însă, deși rețeta este ușoară, sunt câteva greșeli care pot să strice totul. Multe bucătărese le fac, însă dacă țin cont de o serie de sfaturi, ar putea să evite acest lucru.

În cazul icrelor de pește, cel mai rău lucru care se poate întâmpla este tăierea acestora. În acest sens, există două sfaturi importante. Mai exact, icrele trebuie să fie ținute la temperatura camerei 20-30 de minute înainte de a fi amestecate cu restul ingredientelor.

Totodată, un alt aspect important este ca icrele să fie scurse bine în cazul în care sunt apoase, cu ajutorul unei strecurătoare sau a unui tifon. De menționat este faptul că uleiul nu trebuie turnat peste icre din prima.

Greșeala care poate strica salata de icre

La început, icrele trebuie bătute cu zeamă de lămâie pentru 2-3 minute și de abia apoi va fi adăugat uleiul. O altă greșeală pe care multe bucătărese o fac este frecarea icrelor pentru o perioadă prea mare.

În momentul în care icrele au consistența dorită, acestea nu trebuie frecate din nou, pentru că se vor tăia.

Ținând cont de toate aceste greșeli, la rețeta perfect pentru icre vei avea nevoie de ingredientele:

  • 100 grame icre proaspete de crap, știucă, hering sau caras
  • 250 ml ulei de floarea-soarelui
  • 30 ml suc de lămâie
  • 30 ml apă minerală acidulată
  • 2 cepe mici franțuzești (șalote) tocate foarte fin
  • sare și piper, după gust

Cum se prepară corect salata de icre?

În ceea ce privește modul de preparare, icrele trebuie să fie desărate în apă rece timp de o oră înainte de a fi preparate. Acestea se vor lăsa apoi la scurs și, după ce apa a fost eliminată, se pun într-un blender unde vor fi amestecate timp de patru minute la o viteză mică.

Totodată, se pot toca și la mână cu ajutorul unui tel în cazul în care nu există un mixer, scrie csid.ro.

Un strop de suc de lămâie va fi adăugat peste ele, iar icrele vor fi frecate pentru alte trei minute. De abia apoi se adaugă și uleiul, treptat și nu tot în același timp, iar preparatul se amestecă continuu, ca la maioneză.

Se adaugă și apă minerală pentru ca icrele să fie mai cremoase, apoi se pune din nou și restul de ulei, treptat, amestecând în continuare. Apoi se pune și sucul de lămâie, din nou apa minerală, din nou uleiul, până când salata de icre va fi cremoasă, dar și aerată.

Sarea și piperul vor fi adăuga de abia la sfârșit, la fel și ceapa tocată fin. Salata de icre poate fi servită pe felii de arde gras, castraveți sau pe o felie de pâine prăjită.