Greşeala făcută de Rareş Bogdan! Orban nu s-a mai abţinut. Ce a făcut europarlamentarul

Rareș Bogdan

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea

Europarlamentarul a fost vizat recent de către un atac dur, lansat chiar din interiorul Partidului Național Liberal (PNL). Un important coleg din partid îi aduce acuzații cu privire la data limită pentru depunerea candidaturilor pentru șefia partidului

Atac dur la adresa lui Rareș Bogdan! De la el a pornit totul. Ce a făcut europarlamentarul?

Fostul premier Ludovic Orban a vorbit, pentru DCNews, despre depunerea candidaturilor pentru șefia PNL. Informațiile transmise de șeful Camerei Deputaților au venit în contextul în care o variantă care se vehicula era că în 10 august s-ar fi încheiat înscrierea, a doua dată înaintată fiind cea de 25 august.

„Data limită pentru depunerea candidaturilor este 25 august, cu 30 de zile înainte de data Congresului, conform statutului. Vă spun pentru că eu ştiu statutul. (…) De la Rareş Bogdan au plecat, că el a zis că noi am dat asta că era ultima zi de depunere a candidaturii. De la Rareș a plecat toată povestea. Conform statutului, depunerea candidaturii se face la comisia de organizare a Congresului, cu 30 de zile înainte de data Congresului.

Scrie în articolul 67, litera 1: Membrii care vor să promoveze o moţiune trebuie să depună proiectul acestei moţiuni la comisia de organizare a Congresului cu cel puţin 30 de zile înainte de desfăşurarea Congresului. Moţiunea trebuie să fie însoţită de numele liderului şi de semnătura a minimum 35 de membri care formează grupul de promovare”, a declarat Ludovic Orban pentru sursa menționată.

De asemenea, liberalul Laurenţiu Leoreanu a declarat că, de fapt, înscrierea candidaţilor se face până pe 20 august.

„Pe 20 august se încheie depunerea candidaturilor, urmând ca apoi să se facă campanie internă pe moţiuni, până pe 15 septembrie”, a declarat liberalul, în emisiunea „Decisiv”, de la Antena 3.

Lupta din interiorul PNL

Anterior, Ludovic Orban a vorbit și despre situația contracandidatului său la șefia PNL, în urma informațiilor despre cele întâmplate din SUA.

„Demisia este un act unilateral. Dacă ar fi să îi cer demisia lui Florin Cîțu, în primă fază nu aş face-o în public, ci într-o discuţie între patru ochi, că aşa este normal între colegi. Așa e normal între colegi şi în aparatul guvernamental, fac aceasta menţiune, să îţi informezi colegii atunci când vrei să îi demiţi din funcţie, să le dai posibilitatea să îşi dea demisia. Sunt lucruri care trebuie spuse.

Ai obligaţia să spui dacă există pete sau lucruri neelucidate, lucruri care pot să genereze presiune pe tine. Când numeşti un om într-o funcţie publică, trebuie să ai garanţia că omul respectiv nu poate fi şantajat sau nu i se poate arăta pisica, nu poate să îi influenţeze cineva deciziile, cunoscând astfel de lucruri negre”, a spus Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea