Acumulările de grăsime pe spate apar atunci când corpul stochează cantități mari de grăsime, un lucru foarte comun în rândul populației generale. Chiar dacă nu ne sare-n ochi ca grăsimea de pe abdomen, grăsimea de pe spate este acolo și cu siguranță ar trebui să facem ceva pentru a scpa de ea.

Dieteticianul Molly Hembree spune că grăsimea de pe spate se acumulează printr-o combinație de obiceiuri sau din cauza unor factori genetici, potrivit Eatthis.

În plus, există alimente care, mâncate în exces, contribuie la acumularea de kilograme în plus, inclusiv la dezvoltarea potențială a grăsimii de pe spate. Iată care sunt obiceiurile alimentare care fac să apară grăsimea de pe spate. Pe primul loc pe această listă a alimentelor interzise se află, desigur, dulciurile.

Dulciurile

”Zaharurile adăugate, menționate în mod explicit la „zaharurile totale” pe o etichetă cu informații nutriționale, fie că este vorba de bomboane, de înghețată sau de produse de patiserie, oferă beneficii minime pentru sănătate, dar sunt pline de calorii pe un singur gram”, spune Hembree.

De altfel, este cunoscut că există o asociere între excesul de zahăr adăugat și creșterea în greutate și obezitate. În mod obișnuit, o alimentație bogată în zahăr adăugat și cu multe calorii poate duce la creșterea în greutate, inclusiv la acumularea de grăsime pe spate. Potrivit lui Hembree, excesul de zahăr adăugat este definit ca 50 de grame pe zi pentru majoritatea adulților!

Băuturile alcoolice

Deși poate oferi anumite beneficii sănătății, alcoolul este de fapt plin de calorii goale, ceea ce poate determina acumularea grăsimilor în corp, inclusiv în zona spatelui. Băuturile alcoolice care sunt bogate în calorii și bogate în zahăr pot duce la creșterea în greutate, au arătat numeroase studii.

„Limitați consumul de alcool și încercați să beți rar eventual un cocktail pentru a vă ajuta să reduceți riscul de a dezvolta grăsimea de pe spate”, spune Lauren Manaker.

Pâinea albă

Potrivit lui Hembree, cerealele rafinate sunt adesea boabe porumb sau grâu în care straturile de tărâțe sunt îndepărtate, iar asta poate duce la pierderi semnificative de fibre, vitamine, minerale, antioxidanți și fitochimicale. Produsele din cereale rafinate la care s-ar putea să nu va gândiți includ pâinea albă, biscuiții tradiționali și orezul alb.

„Prea multe cereale rafinate și insuficiente cereale integrale compromit nutriția și ne fac foame, perpetuând astfel ciclul de supraalimentare și creșterea în greutate”, spune Hembree. De asemenea, consumul excesiv de cereale rafianate duce la niveluri mari ale nivelului de zahăr din sânge și la răspunsuri puternice din partea pancreasului. Rezultatul, de cele mai multe ori, este apariția diabetului.

Chipsurile

„Chipsurile de cartofi, atunci când sunt consumate în exces, pot determina creșterea în greutate și dezvoltarea grăsimilor în multe zone ale corpului”, spune Manaker.

„Dacă măncați în mod regulat chipsuri veți observa că începe să apară grăsimea de pe spate”, spune ea.