1 Decembrie încântă românii cu parade militare dedicate soldaților care s-au sacrificat pentru noi, mâncare tradițional românească, muzică populară și, desigur, țuică fiartă. Băutura alcoolică perfectă pentru a te încălzi într-o zi rece de iarnă.
Țuica fiartă poate fi servită lângă o porție de fasole cu cârnați, mâncarea care se servește în fiecare an de Ziua Națională a României.
Această băutură tradițional românească este consumată în orice zi din an, însă puține persoane reușesc să obțină un gust aromat și un parfum puternic pentru țuică. De aceea, ți-am pregătit o listă cu toate detaliile de care trebuie să ți cont când faci țuică fiartă.
Secretul pentru o țuică fiartă perfectă
Atenția dedicată ingredientelor pentru țuica fiartă este importantă. Această băutură se face din combinarea țuicii cu mirodenii. Greșeala cea mai frecventă pe care o fac românii este alegerea acestor mirodenii.
Ingredientele necesare pentur o țuică fiartă excelentă sunt:
– 500 ml ţuică;
– 5 linguriţe de miere;
– 10 boabe de piper;
– 10 cuişoare;
– puțină scorţişoară.
Cum fierbem corect țuica pentru un gust aromat
Avem nevoie de un ibric curat și încăpător pentru a fierbe țuica în el. Turnăm alcoolul și îl fierbem la foc potrivit. Adăugăm treptat boabele de piper, scorțișoara și cuișoarele.
Ne putem da aseama că preparatul nostru s-a încălzit suficient când încep să iasă aburi. Abia atunci putem adăuga mierea. Începem să amestecăm treptat până ce mirosul devine din ce în ce mai plăcut. Această este rețeta de țuică fiartă a lui Radu Anton Roman, publică în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.
Atenție! Focul nu trebuie să fie puternic. Dacă observi că țuica dă în clocot, atunci îndepărtează rapid ibricul de pe aragaz și acoperă-l. Trebuie să avem răbdare pentru răcirea preparatului nostru, abia apoi îl putem servi. Țuica fiartă se toarnă în pahare mici și se bea dintr-o singură înghițitură. Este recomandat să mâncați ceva înainte de a consuma această băutură.