Oamenii de știință au scos la iveală faptul că anumite alimente ne pot afecta foarte grav organismul, dacă face exces. Din păcate, aceste alimente sunt nelipsite din coșul de cumpărături al românilor, neștiind, de fapt, la ce riscuri de expunem.
Nu consumați aceste alimente zilnic! Afectează grav organismul și poate duce la deces
BMC Medicine a publicat recent un studiu care arată efectele pe care mezelurile le au asupra organismului omenesc. La studiu au participat 448.568 de subiecţi, care au inclus în alimentația zilnică mezeluri.
În urma studiului s-a descoperit că persoanele care au consumat mai mult de 160 de grame de mezel de zi aveau cu 44% mai multe șanse se a muri mai repede, decât cei care s-au limitat la a consuma 20 grame. De precizat este faptul că mai mult de 160 de grame reprezintă echivalentul a doi cârnați și o felie de bacon.
Cercetătorii spune că scopul studiului nu este pe a-i face pe oameni să renunțe complet la mezeluri, ci de a- fac să conștientizeze riscurile la care se expun în momentul în care decid să mănânce aceste alimente zilnic.
Cercetarea a avut loc pe o perioadă de aproape 13 ani și au participat oameni din 10 țări din Europa. De asemenea, aceasta a scos la iveală că cele mai frecvente cauze de deces au fost bolile cardiovasculare și diverse forme de cancer.
Pâinea, un alt aliment care poate face rău
Deși există o mulțime de beneficii pentru sănătate pe care le oferă pâinea, există și numeroase dezavantaje ale consumului zilnic de pâine. Pâinea nu ne face rău dacă e consumată cu moderație, dar poate afecta sănătatea dacă e mâncată în exces, potrivit HealthDigest.
Când este consumată cu moderație, poate fi o parte importantă a unei diete nutritive echilibrate, chiar dacă pierderea în greutate este scopul tău final. Acest aliment poate fi o sursă de energie cu un conținut scăzut de zahăr și grăsimi, care oferă o varietate de vitamine. Iată câteva dintre modurile în care consumul zilnic de pâine vă poate afecta.
„Cercetările recente arată că dieta poate juca un rol semnificativ în apariția acneii”, spune dermatologul Michele Green. „Persoanele cu acnee tind să consume mai mulți carbohidrați.”
Potrivit dermatologului, alimentele care sunt „bogate în carbohidrați rafinați includ pâinea, biscuiții, cerealele, pastele, orezul alb, tăițeii”.
O reacție la gluten poate apărea oricând, de la câteva minute la câteva zile după consum. Persoanele care sunt „extrem de sensibile” la gluten pot experimenta crize sau atacuri asupra sistemului imunitar timp de până la două luni după o singură expunere.
Dacă descoperiți că vă simțiți deosebit de obosit după ce ați consumat alimente bogate în gluten, cum ar fi pâinea, ar putea fi vorba de o potențială sensibilitate la gluten.