Pe internet circulă zeci de rețețe și ”secrete” ale unei omlete perfecte, dar site-ul marthastewart.com spune că a descoperit secretul pentru a prepara cea mai bună omletă. Dacă unii pun lapte sau smântână în ouă când fac omletă, pentru a o face mai pufoasă, se pare, totuși, că secretul stă în detalii.
Greșeala imensă pe care o faceți când preparați omletă! Nu mai faceți asta niciodată
Nerăbdarea este, probabil, inamicul numărul unu al unei omlete perfecte, scrie marthastewart.com
La urma urmei, ar trebui să fie un fel de mâncare rapid! Deși sună tentant să grăbiți prăjirea omletei, următoarele greșeli vor avea drept rezultat un fiasco:
– Spargerea ouălor direct în tigaie
– Nu lăsam tigaia să se încingă
– Nu amestecăm bine compoziția
– Folosim orice tigaie, chiar dacă nu este bună
– Dăm focul mai tare pentru ca omleta să se facă mai repede
Care este secretul unei omlete perfecte
Pe lângă ouă, este nevoie de unt și lapte, smântână sau apă, plus sare și piper. Untul este alegerea perfectă pentru o omletă – vă va spune orice bucătar cu experiență. Dar puteți folosiți și ulei de măsline. Tot bucătarii spun că omleta franțuzească nu are nevoie de niciun lichid. Cu toate acestea, puteți adăuga în ouăle bătute o cantitate mică de lapte sau smântână (sau chiar apă). Brânza mărunțită sau ierburile proaspete, pentru aromă, pot fi adăugate la sfârșitul procesului.
Sfat important când spargeți ouăle
Mai întâi, spargeți ouăle într-un castron. Dacă o coajă de ou s-a strecurat în bol, încercați să o pescuiți cu marginea unei bucăți mai mari de coajă. Funcționează mai bine decât o furculiță. Apoi, folosiți o furculiță pentru a bate ouăle, încorporând complet gălbenușurile și albușurile, cu o cantitate mică de aer. Adăugarea unei linguri de lichid per ou – laptele sau smântâna sunt delicioase și funcționează.
Și mai important: amestecați continuu!
Încingeți o tigaie antiaderență la foc mic, înainte de a adăuga compoziția. Apoi, topiți o bucată generoasă de unt și răsuciți tigaia pentru a acoperi toată suprafața. Abia după ce tigaia s-a încins și untul sfârâie, adăugați ouăle. De îndată ce amestecul de ouă începe să se solidifice pe fundul tigăii, începeți să-l amestecați cu spatula, răzuind încontinuu tigaia pentru a lăsa ouăle încă lichide să se gătească în timp ce partea gătită nu trebuie lăsată să se ardă. Amestecarea continuă nu previne doar supragătirea, ci păstrează textura omletei netedă și cremoasă.