Micul-dejun este o masă importantă a zilei, de aceea fiecare persoană mănâncă ceva înainte de a pleca de acasă. Din fericire pentru pofticioși, în meniul pentru dimineață pot intra o serie de preparate gustoase și ușoare, precum: ou fiert, sandviș cu unt și cașcaval topit, salată de legume proaspete și brânză, cereale cu lapte, omletă și, desigur, crenvurști fierți.
Toate aceste mâncăruri sunt gustoase, sățioase și rapid de preparat, însă nu și simplu de gătit. Atenția la detalii este importantă în bucătărie, indiferent cât de banal ni s-ar părea să fierbem crenvurștii. Dacă vrei să mănânci o porție gustoasă de crenvurști fierți de dimineață, atunci respectă regulile pe care ți le-am scris în rândurile următoare.
Cum se fierb corect crenvurștii. Secretul aromei perfecte
Când mergeți la magazin, asigurați-vă că ați cumpărat câteve ingrediente ieftine, care se găsesc în orice magazin din țara noastră.
INGREDIENTE:
– un kilogram de crenvurști;
– boabe de muştar;
– vin alb sec sau oțet cu tarhon;
– foi de dafin;
– boabe de piper;
– boabe coriandru;
– pâine sau chifle proaspete;
– muștar, ketchup sau maioneză.
MOD DE PREPARARE:
Modul corect de preparare al crenvurștilor fierți este puțin mai lung și necesită câteva ingrediente suplimentare, însă gustul final va merita tot efortul. În plus, crenvurștii fierți pot fi mâncați și seara sau după-amiază, așa că dacă nu ai timp să stai în bucătărie dimineața, nu e nicio problemă. Te poți bucura de gustul lor la orice oră.
Pune într-o oală adâncă 2L de apă rece, apoi adaugă două foi de dafin, un pahar de vin alb sec sau oțet de tarhon, o linguriță de boabe de muștar și zece boabe de coriandru, plus alte zece bobițe de piper. După ce ai pus toate aceste ingrediente în apa rece, așteaptă ca apa să dea în clocot. Abia apoi poți adăuga crenvurștii, conform cevabun.ro. Lasă crenvurștii să fiarbă trei minute. După ce au trecut minutele, poți scoate crenvurștii din apa fierbinte și îi poți servi cu muștar, ketchup sau maioneză. Poftă bună!